
Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamında, bu yıl eksperlerin saha gözlem ve verim tespitleriyle ilgili titizlikle sürdürdüğü çalışmaların ardından, dosya işlemlerinin tamamlandığı ve 3.532 köyde kuraklıktan zarar gören 14 bin 213 sigortalı üreticiye 214 milyon TL hasar ödemesi yapıldığı bildirildi.
Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nde, üreticinin primine sağlanan %60 Devlet desteği ile uygulamada olan Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası kapsamında bu yıl Türkiye genelinde 83 binin üzerinde poliçe tanzim edildi. Eksperlerin titizlikle sürdürdüğü saha gözlem ve verim tespit çalışmalarının ardından 44 ilin 267 ilçesinin 3.532 köyünde poliçede yazılı olan köy bazlı eşik verim değerlerinin altında verim gerçekleştiği tespit edildi ve söz konusu köylerde sigortalı olan tüm üreticiler hasar ödemesine hak kazandı. Bu yıl sigortalı üreticilerden toplanan 24 milyon TL prim karşılığında 214 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili olarak, TARSİM’in kurumsal internet sitesi tarsim.gov.tr üzerinde yer alan “Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası Sorgulama” ekranından kolaylıkla ve hızlı bir şekilde köy bazlı sorgulama yapılarak, bilgi edinilebiliyor.
Sigorta Ürünleri
Sigorta branşlarına tıklayarak ilgili sigorta detayına erişebilirsiniz.